ADL Works is ontstaan uit een echte passie voor metaal

Het begon toen Anne de Laet als 10-jarig jongetje niet stil kon zitten en met zijn handen bezig wilde zijn. Samen met zijn vader en opa (beiden ervaren in de metaaltechniek) besloot hij zijn eigen motor te bouwen in de oude smederij van zijn ouders. Het enige dat hier voorhanden was, waren wat kokers, buizen, een motorblok en wat andere standaard spullen die werden gekocht.

Het blok werd met behulp van zijn vader gereviseerd. Lagers werden uitgeklokt en keringen werden vervangen. Alles werd nauwkeurig met de micrometer gemeten en om de juiste toleranties te krijgen.

echte passie voor metaal

175m2

In Stadskanaal met een goed uitgeruste werkplaats van maar liefst 175m2

Dat Anne affiniteit met sleutelen had, werd direct goed opgemerkt. Het frame moest worden gemaakt en Anne leerde daardoor het verspanen en lassen nog voor hij de opleiding metaaltechniek opleiding ging volgen. Hierin is Anne snel gegroeid tot een nauwkeurige jongen, die alles graag tot in de puntjes perfect wil hebben. Hij lette op echt elk lasje dat hij legde. Stond het hem niet aan, dan werd de las weggehaald en werd hij soms wel 3 x opnieuw gelegd.

Inmiddels is ADL Works uitgegroeid tot een volwaardige zaak in Stadskanaal met een goed uitgeruste werkplaats van maar liefst 175m2. Met onze werkplaats en bedrijfsauto bedienen we vanuit Stadkanaal klanten uit Drenthe, Groningen en Friesland. Hier is alle ruimte om met u in gesprek te gaan en de wensen op papier te zetten.

Voor werkzaamheden bij u op locatie is het mogelijk om onze mobiele werkplaats inclusief gereedschappen in te zetten.