Roestvast staal leidingwerk

Is uw bedrijf voedingswaardig ingericht en dient er onderhoud aan het leidingwerk of andere constructies te worden gedaan? Doe dan een beroep op ADL Works. Met onze uitgebreide kennis van zaken zijn wij de ervaren vakman op de juiste plaats. Wij nemen uw wensen tot in detail op en maken ze tot werkelijkheid.

Is het rvs leidingwerk al voor geëngineerd is en zijn hier tekeningen van? In dat geval kunnen wij de constructies voor uw prefab klaarmaken in onze gemoderniseerde werkplaats. Is er sprake van maatwerk dat bij u ter plaatse gefabriceerd moet worden, dan is dat natuurlijk mogelijk. We komen graag met onze eigen gereedschappen bij u op locatie om de klus te klaren.

Oxidatie voorkomen met formeerlassen

Waarom is formeergas of backinggas belangrijk bij lassen?

Formeergas of backinggas is essentieel voor diverse processen binnen de lastechniek. Formeergas is een beschermgas, dat vaak wordt ingezet bij het TIG lassen van rvs buizen en leidingwerk.

Formeren is het proces van voorspoelen en het zo laag mogelijk houden van het zuurstofgehalte tijdens het lassen (spoelen). Het minimaliseren van de zuurstofconcentratie is essentieel, om onder andere oxidatie tijdens het lassen te voorkomen. Oxidatie ontstaat door contact met zuurstof, wanneer het materiaal tot lastemperatuur wordt verwarmd.

Backinggas of formeergas is onmisbaar bij lasklussen waar een kwalitatief goede en schone lasnaad vereist is. Denk aan het lassen van buizen en leidingen binnen de voedingsmiddelenindustrie, farmacie, offshore, chemie en ziekenhuizen.

TIG lassen met argon backinggas

Bij het lassen van buizen of leidingwerk van rvs en andere speciale materialen is het essentieel dat het lasproces plaatsvindt in een zo inert mogelijke atmosfeer (niet-actief). Dit om oxidatie, verkleuring en imperfecties te voorkomen. Afhankelijk van het te lassen metaal, rvs of andere exotische legeringen, moet het resterende zuurstofgehalte binnen de buis verminderd worden tot minder dan 50 ppm (parts per million). Dit staat gelijk aan ca. 0,005% zuurstof.

Onderhoud van leidingwerk

Schakel ons ook in voor het onderhoud van uw leidingwerk of rvs constructies in Groningen, Drenthe of Friesland. We controleren niet alleen uw installatie, maar voeren ook de nodige reparaties uit. Met een grondige inspectie en tijdig onderhoud houden we uw leidingwerk in goede staat.

Neem contact met ons op of vraag ons om een gratis maatwerkofferte.

Kom in contact met ADL works

Neem contact op